Tips Pemilihan Warna Handbag

Siapa suka bag warna terang? Ini tips kalau nak beli bag, straight dari Sales girl tersohor Nur Zalikha, Founder of Verapelle Asia.

⁣Kebanyakan akak2 beli bag ikut budget and takpe kalau rasa susah nak pilih sebab sayang duit. Jadi takut tersalah beli nanti tak boleh match lah apa lah⁣

⁣Jadi assess your wardrobe dulu, harga bag kami memang sampai kiamat pun macam ni lah, tapi kalau Puan nak bag yang boleh “maximize value”, cuba pilih ikut warna baju dalam wardrobe Puan.⁣

⁣Kalau baju banyak hitam atau neutral colours, go for DARK BLUE atau TAUPE (Browns) colour, ini kalau nak warna safe.⁣

⁣Jika tak minat warna safe, go for RED, YELLOW or GREEN, senang nak match kalau banyak pakai baju warna gelap, malah boleh membantu si pemakai untuk nampak lebih SLIM lagi!⁣ ✅

⁣Kalau wardrobe Puan COLOURFUL and baju ber-pattern, itu tanda Puan pentingkan fashion dan adventurous, also means you’re the type to always have the budget to shop! Kalau Puan dalam category ini go for PREMIUM bags dari Tasbijoux, beli lah warna apa pun, dan pattern apa pun, selalunya bag MAHAL dan LUXURY ni nampak cantik tak kira match macam mana pun, SERIOUSLY!⁣

⁣WARNA WAJIB ADA DALAM WARDROBE⁣
⁣(adalah mustahil beli bag ni sekali dua je, kita mesti ada beberapa)⁣

⁣(1) Black/ Dark Blue- Recommended untuk bag yang special occassion beli hitam⁣ atau dark blue, nampak exclusive ⚫️🔵

⁣(2) Taupe/Nude Pink- Warna lembut, perlu ada untuk pakai di siang hari⁣

⁣(3) Warna Terang/ Out of your comfort zone - For the fun days, walaupun dah jadi mak orang, sometimes kita nak dress up and have fun juga! Bag warna merah atau kuning mesti ada.⁣🔶🔴

⁣(4) Bag warna rare/pattern rare - Contohnya warna limited edition, seasonal colours atau berpattern seperti Croc/Ostrich, ini untuk hari yang kita nak nampak serious dan fierce, kalau saya pergi meeting pasti saya akan pakai bag “limited edition” lagi bagus kalau bentuk bag adalah unique dan one-of-a-kind dari @tasbijoux⁣❤️



Older post

Your Cart

Your cart is currently empty.

Continue browsing here.